Hårsalongen

Alla färger som används i naturkosmetiska hårfärgningsmedel är ytverkande. Man får alltså inte, som med konventionella tvåkomponentsprodukter, någon kemisk reaktion på huvudet.

Naturkosmetisk färgning

Naturkosmetisk färgning är hållbar och färgen lägger sig ändå som en film kring hårstrået. Det är en stor fördel eftersom kemiska hårfärgningsmedel går in i hårstrået blir håret ofta skört och matt om det färgas många gånger. Naturfärger tränger bara in i det yttre fjällagret på hårstrået. I samverkan med de vårdande ingredienserna i naturliga hårfärger förblir håret en frisk prydnad och det får glans och volym.

Färgnyanser

Färgerna ger olika resultat beroende på kvalitet och ursprungsfärg. Ju finare eller ljusare håret är desto snabbare och intensivare fäster de vegetabiliska färgerna på håret.

Det går att få fram många olika nyanser, röda, mörka och ljusa. Det går även att få slingor med vegetabiliska hårfärger vilket ger suveräna effekter.

Grått hår

Grått hår går också att göra en hel del med. Den som strävar åt det blonda hållet kan åstadkomma varma och gyllene nyanser. På grått hår kan resultatet variera vilket innebär att det gråa håret förblir något ljusare än hår som har lite färg (ser ut som naturliga slingor). Denna variant har i vilket fall sin egen charm.

Om håret färgas regelbundet täcker färgen bättre. Man kan åstadkomma mycket, men inte allt.

© Åsa & Marie 2011 – Besöksadress: Kungsgatan 29, Boden – Öppet mån-tor 9-18 – Bokning: 0921-17766